Снимка: БГНЕС

"Знам какво се случва на преговорите, разговарям с лидерите и с двете страни. Не са докарани преговорите до имена на министри. Преговорите са на принципна основа, за много по-важни неща". Това заяви пред NOVA Росен Плевнелиев, бивш президент.

"Не е вярно, че една или друга кандидатура в момента стои на масата", допълни Плевнелиев.

Случва се това, което не направихме преди година и половина, след четвъртите поред избори, имаше контактна група, двамата с г-н Паси предложихме точно този подход. Беше ясно, че няма доверие между лидерите. И тогава и сега се знаеше какво трябва да се направи, как и кой да го направи. Тогава едни леви популисти отказаха да преговарят, защото не искали да правят нищо с ГЕРБ. Сега сме както преди 15 месеца – знае се какво и как, въпросът вече не стои с кой. Няма с кой друг. Кирил Петков и Асен Василев тогава отказаха да преговарят с нас като контактна група", припомни Плевнелиев.

По думите му правителство ще има, но при едно условие.

"Дали Борисов от една страна, и Петков и Василев от друга, са разбрали, че решенията за бъдещето се крият в научените уроци от миналото. И дали те са научили уроците от миналото", коментира Росен Плевнелиев.

Той обясни, че на преговорите се променя принципа, на който се разпределя властта.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase