Снимка БГНЕС

В навечерието на преговорите отиваме към темата за промени в службите, 30 години тези хора определят дневния ред на страната. Това заяви в обръщението си към Третата национална конференция на „Да, България“ съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков. На второ място той постави регулаторите.

Ние имаме задачата тези т.нар. постоянни властови системи за пръв път да започнем да ги демократизираме, не ние да ги превземем, а да ги направим институции, подчерта Петков. Ако заедно постепенно правим „пукнатини“ в тази система и уверим останалите общности, че това е правилно, ще е добре за всички, подчерта той.

По думите му заедно с „Демократична България“  трябва да си поставят реалистични задачи, защото, както никой не може да „изпари“ тях и близо милион техни избиратели, така и те не могат да „изпарят“ другите общности у нас.

Благодаря на ДБ, че тези месеци успяхме да направим промени, които през последните години са били само мечта, обърна се към партньорите си Петков.

За обединение на евроатлантическите сили, за да не "потекат руските потоци", призова лидерът на ДСБ ген. Атанас Атанасов. Той се обяви и за общи органи, които да взимат решенията в коалицията "Демократична България", като към тях може да се присъединят и партньорите от "Промяната".

"Когато демократичните сили са били съединени, винаги България е печелила от това, а когато сме били разединени, тъмните сили са ни дърпали към азиатския деспотизъм", каза Атанасов и припомни за разцеплението в СДС през 90-те, правителствата на Любен Беров и Жан Виденов.

"През 2017 г., когато се явихме отделно на избори, останахме извън парламента и четири години държавата се управляваше от ГЕРБ заедно с т.нар обединени патриоти, които прокарваха интересите на руската империя в България. Трябва да си даваме сметка именно за тези моменти от най-новата ни история, за да не допуснем сега отново да потекат за пореден път руските потоци, защото съвсем скоро през последните години това се случваше. България има нужда от своите обединени евроатлантически сили", каза Атанасов.

"Това е наша обща задача. Поради тази причина аз смятам, че в нашата коалиция и на първо място в ДБ трябва да работим за по-сериозно единение, трябва да създадем общи органи, в които да вземаме заедно решения. Трябва да привлечем и най-младия сегмент - ПП, заедно да водим България по правилния път", каза Атанасов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase