Снимка: БГНЕС

Не искам Мария Габриел да се чувства в сянка, защото после подписът и отговорността ще са нейни. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Букурещ.

Габриел ежедневните решения ще ги взема сама, трябва да си подбере екипа и трябва да каже мога да работя подпишете това споразумение ли не мога да работя, не го пописвайте. Ще има преговори, разбира се, уточни Борисов.

Имаме преговарящ екип, воден от Мария Габриел, тя води преговорите. Можеше вкарването в пленарна зала да е в сряда, да излезе Петков да защити това правителство, аз да изляза - да кажем предлагаме новите ротационни министри, кабинет, за да продължим напред, това е логичното и правилното, сега ние започваме – кога президентът ще даде мандат, кога, на кого, защо се дадохме в ръцете му? Защо? Вече от нас нищо не зависи, коментира още Борисов. Той добави, че парламентът по конституция ще продължи да работи, а вътрешнопартийните проблеми не трябва да се прехвърлят.

Борисов коментира, че край Русе инфраструктурата е в плачевно състояние.

"Нека да видят каква е смрад край Русе, там има ями по-големи от мене, подобрената инфраструктура за 3 години. Съветвам го по теми, по които Денков се е провалил за 3 години, да не коментират, ще им кажа, че те откриха 14 км, с 26, 5 млн. индексации и сега им давам за домашно - това е по 2 млн. километъра, къде са чувалите, бе? Защо строите с 2 млн. на километър, какво се промени, цялата отсечка ще стане половин милиард по-скъпо за българите, защо това не се коментира", попита Борисов. "Сега щом сте направили инфраструктурата, защо е по-скъпо, къде отидоха тези чували, защо 2 млн. е по-скъпо?"

"В случая президентът не ни е виновен, виновни са тези самонадеяни хора, които в желанието си да покажат колко са велики, ни тласнаха в криза. Предполагам, президентът е разумен човек, така че се надявам, че следващите няколко дни няма дори да поиска да се забърква", каза лидерът на ГЕРБ.

"Всичко трябваше да се реши предварително кога, как и защо. Не знам защо за толкова неща не си държат на думата, а са се хванали, че на 6-итрябва да се даде оставката. Можеше да се подаде в понеделник, вторник, сряда, четвъртък, когато сме уточнили всичко", каза още Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase