Снимка БГНЕС
fallback

Печално известните БТР-и за Украйна за пореден път потегля. Малко повече от месец след като военният министър Тагарев обяви, че "Операцията е в ход", българската бронирана техника вече се товари на жп гарата в Нови Искър. Сред бронираната техника има и машини БРДМ-2.

Бронетранспортьорите бяха събрани, но очакваха румънска фирма, която осигурява железопътния транспорт. Забавената помощ за фронта бе една от конфликтните точки между ГЕРБ и ПП-ДБ, като в последните дни военният министър Тодор Тагарев бе многократно обвиняван, че не е направил нищо да изпълни решенията на правителството и парламента. "България много е помогнала. Знаете, че повечето от решенията за конкретно оказаната помощ са класифицирани, но България е една от страните, които помага най-много", заяви в отговор на нападките министър Тагарев.

България чака румънска фирма да уговори графика за превозване на 100-те БТР-а, които българският парламент реши да дари на Украйна. Това стана ясно от участие на зам. министърът на отбраната Атанас Запрянов по БНТ.
След гласуването на решението за одобряване на споразумението с Украйна, президентът Румен Радев му наложи вето, но депутатите го отхвърлиха.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

78

Анонимен

преди 2 месеца

естествено , да не искате круши да товарят, ха ха

77

Бонго Бонго

преди 2 месеца

Румен ветото

76

:(

преди 2 месеца

До абе /63/ И аз това си помислих. Оревахме света, че пращаме някаква техника дето не се знае точно каква е и като че ли си просим да ни тряснат с някоя ракета, та да се чудим после какво ни е сполетяло.

fallback