Снимка: БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отново разкритикува предложения меморандум от ПП- ДБ и коментира, че в него се говори, че регулаторите трябва да бъдат оглавени от експерти, а в същото време назначават на ключови постове ярки политически фигури.

"Сега вече не било меморандум, а подготвен материал, върху който се водят преговори. Ние водим преговори всеки ден, но сега съм разочарован от колегите от ПП и ДБ, защото провалят строежа на ядрената централа, гласуваха против да обсъдим решението днес, което не е добър знак", упрекна той.

Още по темата
Борисов посочи, че вече се е запознал с предложения документ.

"И това ми е точно като попската работа, където един поп казал: "Няма да гледате какво правя, а ще слушате како говоря", скочи лидерът на ГЕРБ.

"В меморандума пише, че кандидатурите трябва да са непартийни, неярки, а експерти. Те изпратиха депутат от ПП за шеф на КЕВР, а за Петър Петров да не говорим- основен участник в предизборната кампания, депутат от ПП за зам.-шеф на ДАНС – това са им непартийни, прозрачни, експертни", обвини той.

Борисов посочи като пример и зам.-шефът на БНБ Андрей Гюров, който също е ярка политическа фигура от ПП.

"С една дума – чрез своите говорители те пръскат в обществото, че това са някакви експерти, но всичките им действия до този момент показват точно обратното. В МС ние докарахме от близо 15 години работи еврокомисаря за вицепремиер, а те изпратиха за премиер, за финансов министър ярки политически фигури. Сиреч нито един от тези принципи не е спазен, а иначе звучи много добре и аз потвърждавам, че ние се точно за това, но въпросът е, че е както дяволът чете Евангелието", отсече Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase