Снимка: БГНЕС

Насочваме сигнал към прокуратурата и ДАНС. Депутати от проруската партия Възраждане посетиха Москва по покана на партия на Путин. Един от тях е член на комисията по отбрана в България, заяви депутатът от ПП-ДБ Явор Божанков.
 
Поставят се следните въпроси на органите:

- Изнасяна ли е информация, която касае отбраната на България и НАТО към руската федерация?

- Има ли данни за извършени престъпления срещу интересите на България?

В контекста на това, че Русия ни обяви за неприятелска страна. В навечерието на втората годишнина от войната. И смъртта на Навални. Русия провежда военни учения в Черно Море. Питаме партия ГЕРБ и Бойко Борисов - още ли държи на думите си, че партия Възраждане не е проруска? Внасяме и проект на решение представителя на партия Възраждане да бъде отстранен от комисията по отбрана, каза още Божанков.
 
Гледаме изключително сериозно на всеки потенциален пробив в националната сигурност на България. Очакваме същото от останалите сили в НС, допълни той.

Dnes.bg припомня, че делегация на "Възраждане" посети Руската федерация по покана на партия "Единна Русия" и участва във Форум на поддръжниците на борбата с модерните практики на неоколониализма "За свободата на нациите". Речи на Форума са произнесли Коста Стоянов и Ангел Георгиев, като в тях и двамата се застъпиха за правото на независимост на всички държави и осъдиха всички форми на колониализъм и неоколониализъм.

Преди две седмици делегация на "Възраждане" беше в Унгария, където посети унгарския парламент по покана на третата по големина партия "Наша родина".

В началото на март 2024 г. "Възраждане" посреща делегация от Германския бундестаг включваща 7 депутати от "Алтернатива за Германия", която ще присъства на официалните чествания по повод на националния празник Трети март.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase