Снимка: БГНЕС
fallback

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обвини партньорите си във властта в откровени неистини и освен това разкритикува представителите на ПП-ДБ, че "шестват в телевизионните студиа", въпреки че твърдели, че за ротацията не трябвало да се говори, а преговорите да се водят от премиера Николай Денков и външния министър Мария Габриел, която ще стане министър-председател.

"В тези изказвания виждам откровени неистини. Опити да си направят ребрандиране на имиджа. Такива скандали, каквито имаше последните месеци при тях, най-малкото им отива такъв образ", скочи той.

"Факт е, че през тези близо две години милиарди отидоха за Путин от "Лукойл", посочи като пример лидерът на ГЕРБ.

"Всички ресурсни министерства са ваши, само външно е наше", добави Борисов.

Той коментира още, че вътрешният министър Калин Славов е министър на България, а не на ГЕРБ.

"Чий е министърът на електронното управление, на спорта, където ги хванаха с маса пари? Вътрешният министър е министър на България. Аз не съм преговарял с него. Преговаряше Кирил Петков. Той не се е съгласил да смени поголовно всичко, както е искал Петков и сега казват, че той е на ГЕРБ“, ядоса се Борисов.

По думите му за разлика от Николай Денков той не счита, че министрите са партийни, защото одобри ли ги НС, те вече са министри на България.

Борисов коментира и искането на БСП той да бъде изслушан от НС в качеството му председател на външната комисия в парламента заради бежанците, които ни върна Австрия като попита риторично защо соцлидерката не е искала изслушване на Кирил Петков, който оглавява конкретно комисията за Шенген и еврозоната.

Според Борисов ПП са станали много близки с БСП и „Възраждане“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

127

Кармен Златарева

преди 2 месеца

Територията се "управлява" от откровени и изявени тежки криминални

126

Анонимен

преди 2 месеца

А поръцва ли си ?

125

Анонимен

преди 2 месеца

Този дебелак е тотално куку ...

fallback