Снимка: БГНЕС

Не виждам ултиматум, а по-скоро един разговор какъв би трябвало да бъде профилът на министъра на външните работи и оттам и на останалите министри. Когато това правителство беше избрано, имаше една заявка, че в него не трябва участват ярки политически фигури, по-скоро да има образ на експертно правителство. Николай Денков има нулева експертиза във външната политика, заяви пред БНТ депутатът от ГЕРБ-СДС Тома Биков.

"Тяхната партия или формация иска да ѝ се чува гласа в Европа през Министерството на външните работи, което само по себе си е скандал, изречено от човек, който заема премиерския пост в момента. Колкото повече дълбаем в тази ситуация кой с какви мотивации иска да вземе въшно министерство, толкова по-няма да решим въпроса", каза Биков.

Той смята, че дори и да се преформатира правителството не като експертно, а като политическо, Денков отново не е подходящ за поста външен министър.

"Ние се намираме в една много сложна геополитическа ситуация - има много тежък, многостранен и многопластов конфликт между Израел и Палестина, имаме война в Украйна, имаме много сложни процеси в ЕС и в глобален мащаб, а ние стоим на границата на тези конфликти. Сменят се и газовите коридори и в този момент искаме да дадем това нещо на човек като г-н Денков, който аз съм убеден, че не е чел дори дипломацията на Кисинджър", каза Биков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase