Снимка: БГНЕС

Нашите младежи трябва да са подготвени да управляват България. Ние имаме уникални кадри и работим да развиваме нашата младежка организация и със сигурност те ще участват сериозно в управлението на България, заяви председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски.

Пеевски каза, че се очаква да бъдат избрани двама съпредседатели на Младежкото ДПС.

Председателят на ПГ на ДПС подчерта, че зависи от ПП-ДБ дали България ще отиде на избори 2 в 1.

"Ако си изпълнят написаното, ще имаме само европейски избори. Ако не си го изпълнят, вече Борисов и ГЕРБ да решават", добави той.

Относно аргумента на ПП-ДБ, че ако МВнР е в ръцете на ГЕРБ, ще имат прекалено силен глас във външната политика, ако имат и премиер, Пеевски посочи, че и в момента Бойко Борисов е председател на външната комисия в парламента и ГЕРБ имат външен министър. Изведнъж те се събудиха точно преди ротацията и казаха, ама защо Борисов е шеф на външна комисия, Мария Габриел е на външно министерство, каза Пеевски. Според него е редно в тази ситуация да се премери тежестта на партиите и да се види кой колко министерства трябва да има. В този аспект г-н Борисов, наблюдавам, че направи  огромна отстъпка – каза минимални корекции, коментира Пеевски.

ГЕРБ нямат никакви претенции, а те (ПП-ДБ) претендират да вземат и едничкото малко министерство на ГЕРБ. Вие как го разбирате това, колеги, попита Пеевски и настоя, че това не може да е причината да бъде бутната държавата.

Председателят на ПГ на ДПС коментира, че ПП-ДБ и ГЕРБ са две големи партии. Те трябва да бъдат сериозни и отговорни към България. Шегичките трябва да спрат. Надиграването трябва да спре. Аз разговарях с колегите и им казах, че това трябва да спре. Трябва да си казваме всичко и трябва да управляваме стабилно България, имаме изключително стабилен парламент – евроатлантически, имаме стабилно правителство. Не може заради някакви щения на някой да намерим уютно, топло кресло - да бутнем държавата. Има си изключително добро място, той е изключително добър образователен министър и ДПС ще подкрепи академик Денков да бъде образователен министър, заяви Пеевски.  

Делегатите от Деветата Национална конференция на Младежко ДПС избират свое ръководство днес.

В залата са около 500 делегати от цялата страна. Присъстват председателят парламентарната група на ДПС Делян Пеевски, заместник-председателят Халил Летифов, Хамид Хамид, Джевдет Чакъров, Станислав Анастасов, Филиз Хюсменова, евродепутатите Илхан Кючюк, Искра Михайлова.

Форумът бе открит от най-младите делегати и ще се проведе в две части - открита и закрита.

Сред издигнатите за председател на Младежко ДПС са Танзер Юсеинов и Ибраим Зайденов, Адем Чакалов, Рахим Юмерефенди.

На заседание на Централния съвет на ДПС на 17 ноември м.г. бе освободен председателят на младежкото ДПС Сезгин Мехмед. За временно изпълняващ длъжността председател на младежите бе избран Танер Кабил.   

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase