От БСП изразиха съмнение в работата на парламентарната комисия за убийството на Мартин Божанов - Нотариуса. Ще свърши ли тя работата, за която е създадена?

"Начинът, по който протече дебатът в парламента днес, беше абсолютно безсмислен на тази комисия. Тъй като всички временни комисии по подобен тип разследвания се правят на паритетен принцип - колкото политически партии има в Народното събрание, излъчват равен брой народни представители. За първи път тази комисия не беше на паритетен принцип, направи се така, че ГЕРБ да имат най-много народни представители - петима, ПП-ДБ - четирима, трима от ДПС, извинете, какъв беше смисълът от тази комисия", попита депутатът от БСП Борислав Гуцанов в студиото на "Денят ON AIR".

Още по темата
Той припомни, че в последните дни се твърди, че Нотариуса е имал връзки от сегашното управляващо мнозинство.

"Това мнозинство, под чийто чадър най-вероятно са ставали действията на г-н Божанов, то да се разследвало само себе си? Как да стане това нещо? Това е прах в очите на хората, замитане на следите, защото е ясно с какви резултати ще излезе тази комисия. Най-вероятно комисията ще бъде използвана за извиване на ръце", допълни Гуцанов.

Според него най-големият дефицит, който имаме в момента, е този на справедливостта.

"На хората им омръзна да гледат кражби, грабежи в държавата и да няма нито един наказан. В последните 20 години има много сигнали, не само за Нотариуса. Направи се една псевдо рокада в прокуратурата, какъв беше смисълът от цялата работа?", категоричен е народният представител пред телевизия Bulgaria ON AIR.

А още в петък депутатът е попитал дали се подготвя посещение на българска делегация в Киев, но Желязков не дал отговор.

"В Народното събрание той каза, че когато е нужно, ще ни уведомят. 24 часа по-късно се оказва, че има българска делегация, начело с председателя на НС, в Украйна, без да има нито един представител на опозицията. Много неща ме притесняват от това посещение. Това секретна мисия ли е? Ще даваме поредните ракети и поредното оръжие, или какво ще направи България, или сме още една крачка по-близо до военния конфликт", възмути се Гуцанов.

Гледайте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase