Снимка БГНЕС

Това е човекът, който размаха юмрук през 2020 г. и разруши едно работещо управление, без да знае какво следва на другия ден. Той се оказа най-успешната сурогатна политическа майка в българския политически живот. Президентът възприе една роля, която никой не можа да му оспори, каза за бТВ бившият финансов министър на ГЕРБ Владислав Горанов.

Да, той има своето място в българския политически живот, но това, че още в първите си дни на президент му се наложи да управлява през служебен кабинет, обърка представите му. Той започна да претендира, че стои на пиедестал, представяйки се за монарх, и стоящ над българското общество. Ако иска да влезе в политиката ще трябва да слезе и да си изцапа обувките. Така Горанов коментира евентуалния политически проект на президента Румен Радев.


"Неминуемо ще станем членове на еврозоната, когато изпълним всички условия. Допусната от нас грешка е провежданата от нас фискална политика. Когато увеличаваш два пъти за много кратък период пенсиите или заплатите в публичния сектор, неминуемо води до инфлация. Тя остана при нас по-дълго заради вътрешни фактори", каза още Горанов. Инфлацията намалява, но остава по-висока от тази в еврозоната, обобщи бившият финансов министър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase