Снимка: БГНЕС

Кирил Петков извади на показ своя версия за какво е била срещата със Спас Русев и темата на разговор. Той обясни, че е получил обаждане от Спас Русев да се видят и е отишъл на най-публичното място в София, намиращо се „наблизо до Народното събрание". Поводът на срещата бил свързан с „оценка какво се случва в България оттук нататък".

„Идва ротация, идват много динамични неща. Въпросите, които вие ме питате всеки ден, много от хората в България искат да имат отговор по същия начин", каза съпредседателят на ПП.

Петков посочи, че от самото начало, откакто от ПП са в политиката, говорят за смяна на службите.

„Но това, което българските граждани трябва да разберат е, че огромна власт се крие в регулаторите. Може би донякъде по-голяма власт се крие в регулаторите, отколкото в правителството", смята той и добави, че трябва да се следи тези регулатори как ще бъдат преназначени и какви ще бъдат хората там.

Лидерът на ПП е категоричен, че смяната на регулаторите, повечето от които са с изтекъл мандат, е огромен приоритет. „Докато не са реформирани тези регулатори, ние имаме опасението, че те не взимат най-добрите решения на българските граждани", допълни той.

Съпредседателят на ПП обясни, че в момента се водят много сложни преговори и те се водят в най-истинската им форма. „Вече влязохме дълбоко в преговорите как изглежда следващото правителство, регулаторите, службите и съдебната власт – и всичко това в момента стои", уточни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase