Снимка БГНЕС

СДС ще настояват за свой министър след ротацията, стана ясно днес. Лидерът Румен Христов обяви, че могат да предложат министри на земеделието и на икономиката.

За предстоящите избори за Европейския парламент Христов заяви, че имат предложения и за евролистата. Евродепутатът Александър Йорданов бил тяхната номинация.

Лидерът на СДС описа атаките между управляващите и президентга като "война между институциите", а не толкова между личности. По твърденията, че около президента се задава алтернативна политическа сила, Христов смята, че това би била "поредната проруска партия, която ще се бори за проруския електорат в България".

"Евроатлантическото мнозинство, проевропейските хора и мнозинството в парламента сме достатъчни, за да вървим по пътя, избран преди много години", категоричен е Христов.

На въпрос за "касичките" в президентството той каза: "Няма дим без огън. Имаше сигнали за натиск върху бизнеса по време на служебните правителства". Христов очаква проверките на прокуратурата да изяснят дали има нередности.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase