"И г-н Борисов, и г-н Пеевски използват коментарите в публичното пространство за политически цели. В тази ситуация БСП подхожда принципно. Борбата с корупцията е една от целите ни", обяви депутатът от БСП Иван Иванов в студиото на "Денят ON AIR".

БСП настоява да бъдат разследвани всички подадени от нея сигнали, защото "голяма част от тях във времето са потъвали", подчерта Иванов.

"Ние не участваме в тази кална борба, не водим война с президентството. За да говорят по подобен начин тези господа, имат някакви контакти с президентството, които са нарушили и не са удобни на един на друг. Всеки прехвърля топката. Някой влияе и на МВР, и на прокуратурата", коментира депутатът от БСП пред Bulgaria ON AIR.

Според него прокуратурата е политически овладяна след приемането на новата Конституция: "Следващото кадруване ще бъде изцяло на политическа основа. Така се промени Конституцията, че политическата квота във ВСС има превес".

Иванов посочи още, че и процедурата по избор на двамата конституционни съдии също е спомогнала за политизирането на процеса. "Порочен кръг, от който излизане няма, докато управлява това мнозинство", добави той.

Депутатът от БСП анализира и думите на президента Радев, според които има нужда от политическа алтернатива. Иванов определи изявленията за нов проект като смущаващи.

"БСП не си е изострила отношенията със своите евродепутати, а обратното. Те изостриха отношенията. Нашата кампания ще бъда на база на изработена платформа. Твърденията, че някой отгоре натиска, не отговарят на действителността", уточни Иванов.

Вижте видеото с целия разговор

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase