Снимка: БГНЕС

Депутатите от мнозинството промениха Правилника за дейността на НС, така че вече председателството на комисията за контрол над спецслужбите няма да е ротационно, а ще бъде избран един постоянен председател.

Това стана, след като при ротацията комисията беше оглавена от "Възраждане", която беше обвинена от страна на мнозинство, че е проруска партия.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обаче обвини управляващите, че правят тази промяна, защото има разцепление в ПП-ДБ.

"Не е вярно твърдението, че се сменят приоритетите на комисията със смяната на председателя. Публичните твърдения, че „Възраждане“ не може да я оглави, защото са русофилска партия също не е вярно. Вие го приехте този правилник и знаехте, е ще дойде ред на „Възраждане“ и защо сега скачате? Смехотворно е да се твърди, че председателят на комисията има достъп до повече информация. Истинската причина да се внесе такова предложение е разцеплението между ПП-ДБ и Бойко Рашков, в който се присъедини към опозицията и гласува против безумията, той и опозицията отхвърлиха законопроект на МС, който беше неграмотен и вреден за България", скочи тя.

"Това е диктатура, живеем в пълзящ диктат. На опозицията бяха отнети всички комисии, назначават се „калинки“ в регулаторите, скандали, корупция, кражби, това е моделът на сегашното мнозинство и той не е нов, това е моделът ГЕРБ и Бойко Борисов, но много усъвършенстван и модернизиран и корупцията и задкулисието вече са в законите и паралелната държавата вече не е скрита, а овладява официалната", обвини още Нинова.

Според Тошко Йорданов пък, ако има проруска партия, тя е ГЕРБ.

По думите му Бойко Борисов имал медал "Михаил Ломоносов" за съхраняването на Паметника на Съветската армия. Той обвини управляващите, че правят политическа лустрация, като намеси и темата за имотните сделки на Асен Василев и Даниел Лорер.

"Мачкат опозицията и си въртят имотни далавери", заяви Ганев и нарече управляващите "неможачи".

Явор Божанков от ПП пък намеси сина на Цончо Ганев.

"Той говори по всякакви други теми, но не и по темата на дебатите. Явно той има опит с имотните сделки. Говоря за апартамента на сина му, Силвестър май се казваше. Всички знаем как е купен този апартамент и г-н Ганев има опит в тези далавери", обвини Явор Божанков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase