Снимка: БГНЕС

От ПГ на ПП излязоха с декларация във връзка с твърдения, че компанията "Школо" ще продава данните на българските ученици на британска фирма.

Искрен Митев отсече, че това е дезинформация, която цели да внесе страх, гняв, несигурност и разделение в обществото.

"Дезинформацията е оръжие на зловредно външно влияние", каза той.

По думите му дезинформацията подкопава демокрацията, а тези които използват дезинформация подкопават авторитетите, предизвикват социално напрежение и насилие.

"Дезинформацията предизвиква страх, паника, омраза. Дезинформацията е зловредна намеса от външна страна и работи най- добре към определени групи. България е страната с най-податливо население на дезинформацията. Слухове, клевети и неточна информация са пуснали дълбоки корени в медиите и социалните мрежи. Това е стар похват и се търси злонамерена информация.

Но няма да махаме нито паметника на Шипка, нито ще приемем 6000 мигранти, нито останахме на студено без руски газ, Путин не ни е казал, че ни е приятел. Целта на тези спекулации е страх и паника, знанието е сила, а силата на истинната може да преодолее всяко препятствие, образованият човек мисли критично и проверява всяка информация и точно заради това дезинформацията атакува младите", каза Митев.

Според него дезинформацията е придобила чудовищни размери и е насочена към децата, а в последните дни българката фирма „Школо“ е била обвинена неоснователно, че продава данни.

"Школо" е повод за гордост, че една българска компания работи добре", отсече той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase