Снимка: БГНЕС

Ангел Джамбазки приема да стане кандидат за председател на ВМРО-Българско национално движение на предстоящия конгрес. От централата на ВМРО заявиха, че кандидатурата е официално потвърдена с писмо, изпратено до ръководните органи на партията, с което БГНЕС разполага.

Запознати коментират, че се задава геополитически сблъсък във ВМРО на фона на проруските и путинистки позиции на Красимир Каракачанов. Джамбазки в писмото си до ръководството на партията пише: „По отношение на геополитическата ориентация на ВМРО за мен съмнение по този въпрос няма, отговорът му е формулиран и от Тодор Александров, и от Иван Михайлов. Еднозначно, недвусмислено и последователно. Българската държава, нация, култура са в основата на европейската цивилизация“. Той също така е категоричен, че в България няма място за чужди агенти, за чуждо влияние и за „паметни“ знаци в прослава на чужди армии-окупатори.

В писмото до своите политически съратници Джамбазки приема „кандидатурата за председател с цялата отговорност и задължения“, които произтичат от нея. По потвърдена информация от източници във ВМРО на конгреса ще има още една кандидатура – на почетния председател Красимир Каракачанов, който споделя геополитическите виждания на Кремъл.

Джамбазки призовава оставащия един месец до конгреса да бъде използван за провеждането на дискусии за ролята и мястото на ВМРО на политическата сцена. „Първият и най-важният въпрос, който трябва да си зададем и на който да си отговорим, е: „Какво е добро за българина?“, смята той.

Според него ВМРО трябва да продължи да предлага и налага политики за насърчаване на образованата раждаемост, борба с битовата етническа престъпност и самоизолация и категорична съпротива и недопускане на внос на небългарско население.

Ангел Джамбазки се обявява и срещу ляволибералните утопии, заявявайки, че ще следва консервативна политика в духа на „Желязната лейди“ Маргарет Тачър.

„Няма да е лесно, няма да е скоро, вероятно ще отнеме време. Трябва да сме последователни, упорити и убедени български националисти, достойни за името, което сме си избрали. На предстоящия конгрес ще Ви предложа детайлна и подробна политическа програма, както и моите виждания за размера и персоналния състав на ръководните и контролни органи на ПП „ВМРО - Българско национално движение“. Очаквам с нетърпение един разумен и смислен разговор за бъдещето на ВМРО и на Отечеството“, завършва обръщението си Ангел Джамбазки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase