Снимка: БГНЕС

По повод предстоящата ротация в правителството Николай Денков коментира, че съставът на кабинета ще бъде обсъден между него и вицепремиера Мария Габриел и след това ще има среща с парламентарните групи.

„Ще бъдат ограничени промените само там, където смятаме за необходимо“, каза още премиерът. Той определи изявлението на здравния министър Христо Хинков, че няма да остане на този пост след ротацията, като прибързано.

Ние с Габриел ще имаме водещата роля в подготовката на състава на кабинета. Несправедливи са критиките, включително и от президентството, тези хора работят за държавата и ако непрекъснато ги натискаме в определена посока, им пречим да си свършат работата. Наличието на критика към някой министър, не значи, че той трябва да бъде сменян, подчерта Денков.

Няма нова информация по случаите с отвлечените български моряци, каза пред журналисти премиерът акад. Николай Денков. Той каза, че със случаите се занимава Ситуационният център в Министерството на външните работи. Има разговори с хутите през МВнР, те се отнасят сравнително добре с капитана и помощник-капитана, които са там. Използват се възможности за посредничество, особено със случая с „Галакси Лийдър“, каза Денков.

По отношение на случая с кораба „Руен“ премиерът припомни, че става дума за пиратски рейд и въпросът е колко ще е откупът. За момента няма нещо обезпокоително, добави Денков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase