Снимка: БГНЕС

Много правителства и партии сме работили за Шенген, България заслужава да е в Шенген, това, което направиха е предателство, унижение за България, защото са се съгласили само по вода и въздух да сме в Шенген. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред bTV.

3% от икономическия стокообмен е с шенгенските държави по вода и въздух, само 3% от икономиката ни ще се облагодетелства, 97% е по сухопътните граници, добави Нинова. Загубите за икономиката са между 3 и 8 млрд евро, каза икономическият министър и спираме да говорим. Това е минус за българската икономика и предателство, убедена е Нинова.

"В новия закон за бежанците и убежищата залагат образование, здравеопазване, къщи. Те стават получатели на цялата социална помощ и подкрепа. Смятат да ги интегрират в различни общини, като ги разпръснат. В закона пише, че те ще влязат в интегрираните планове на общините. Кметовете ще трябва да могат да осигурят жилища, образование за децата, медицинска грижа. Всички кметове са настръхнали, защото това го няма в бюджета", посочи Нинова.

За избора на хора начело на регулаторите, Нинова каза, че зад понятието на регулаторите се съдържа думата независими. "Тези хора ще регулират много важни неща, там трябва да са хора, които не са политически обвързани", допълни Нинова. Тук се разпределят порциите на властта, така че да си гарантират, че дори и да не са на власт, тези органи ще ги защитават. Ние също ще предложим хора за регулаторите, подчерта лидерът на БСП. Дано 2024 г. да е година на разглобката, посочи още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase