Снимка: БГНЕС
fallback

Защо депутатите и шефовете на парламентарни групи не са били поканени да участват в ритуала на Богоявление. Това ще пита председателят на Народното събрание Росен Желязков в писмо до министъра на отбраната Тодор Тагарев, чието ведомство е организатор на ритуала по тържествения водосвет.

Бях информиран, че на Богоявление не е имало депутати и председатели на ПГ, предполагам, че става въпрос за някакво недоглеждане, коментира Росен Желязков от Виетнам, където е на официална визита, цитиран от "24 часа".

Все пак и Богоявление като хршстиянски празник, и Йордановден би трябвало да обединяват всички, защото това са общи празници, коментира Желязков. И разказа, че досега в НС не е имало прецедент да не са поканени всички народни представители.

Сега били поканени само председателя на НС и зам.председателите, а обикновено се изпращали писма както до шефовете на парламентарните групи, така и писма до целите групи за всички депутати.

Ще поискам информация, за да се прецени дали не са поканени от недоглеждане или става въпрос за особено отношение от страна на организаторите, коментира председателят на Народното събрание. Защото би било пък странно ако нямаме информация за това и мотивите - да се върви по линия на парламентарен контрол, допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

236

Анонимен

преди 4 месеца

Желязков и възмутените депутати не използвайте църковните светли празници за да си правите политически игрички това е голям грях

235

Анонимен

преди 4 месеца

За първи път чувам че някой трябва да те покани на водосвет Господа уж християни попитайте в църквата свещениците какво трябва да правят миряните вие ако сте вярващи и ходите на църква трябва да знаете че пред бог всички сме равни и миряни там няма привилегия за политици Скандала е безмислен но не използвайте божиите работи за да петните някой който сте го нарочили

234

Анонимен

преди 4 месеца

Тогава.... е гербаджия. Продължавайте да му слагате плюсове.

fallback