Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

2023 г. беше по-добра, отколкото предполагахме, че ще бъде. Икономиката порастна, малко и инфлационно. Имаме прогрес в Шенген, Еврозона, с всички резерви, но имаме прогрес. Това заяви финансовият анализатор Левон Хампарцумян в студиото на "Опорни хора".

"ЕС няма механизъм да селектира и интегрира емигрантите, това е по-важно и струва много пари и усилия. Ще трябва да го направим рано или късно като континент", коментира Хампарцумян.

По думите му не е важно, че задлъжняваме, а за какво ще отидат държавните заеми.

"Инвестиции в инфраструктура, в привличане на нови инвеститори - дори да създаде временен дефицит, ще осигури скъпо платени работни места, икономически растеж", заяви финансистът пред Bulgaria ON AIR.

Хампарцумян добави, че страната ни е далеч от дългова спирала. Уточни, че задлъжнялостта ни е една от ниските в ЕС.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

Ангелина

преди 4 месеца

Хампарцумян - всезнайкото по всички въпроси и по- отвратителен от "държавното предприятие" и Винету. Всъщност "държавното предприятие" трябва да нареди по неговия си начин ,като ръководител движение в държавата ,да не го канят по всички възможни предавания и сайтове да си изказва "професионалното мнение" ,защото го засенчва ,дори и него по публични изяви .Той е "техен човек".Промяната ще зная ,че е настъпила ,когато тези тримата и придворните социолози спрат да се явяват по "елитните телевизии"

41

Анонимен

преди 4 месеца

Този банкер преди години завърши ХТИ. Да се чуди човек как от химик средно ниво стана успешен банкер. Това само в БГ може да стане.

40

Митьо

преди 4 месеца

Гадно ми е да гледам както неговатафсамодоволно ухилена физионимя, така и русата мазна подмазваща се п.а.ча.

fallback