Снимка: БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разкри, че е обсъдил с финансовия министър Асен Василев държавата да удвои потенциалите частни инвестиции на футболните клубове за нови стадиони. Бившият премиер на България обяви това по време на посещението си на стадион "Христо Ботев" в Пловдив.

"Едно от решенията, които с Асен Василев сме решили да изпълним, е там, където има частни стадиони или общини, където има заделени пари, ако те образно казано 10 милиона, с 10 милиона ще ги подкрепим ние, държавата. Ако сложат 50, примерно Левски решат да сложат 50, и държавата ще даде 50, както и за ЦСКА, за да може не само Пловдив да се фука с тия съоръжения, а да имат и другите отбори", заяви Борисов.

Казаното от Борисов трябва да е особено добра новина за ЦСКА, които съвсем скоро планират да започнат цялостна реконструкция на стадион "Българска армия", пише БГНЕС.

Борисов също така увери феновете на Ботев Пловдив и Локомотив Пловдив, че ще бъдат допуснати достатъчно средства, за да бъдат завършени ремонтите на техните стадиони.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase