Снимка: БГНЕС
fallback

Извънредното събрание на парламента започна с протест на депутатите от "Възраждане", които отново се наредиха пред трубуната, за да възпрепятстват работата.

Опозицията блокира достъпа до банката, но от ГЕРБ му намериха цаката и започнаха да се изказват от място с подвижен мкрофон.

“Продължаваме с бойкота на парламента. Не може да се вкарват извънредни точки без да се минава през комисии. Настояваме за оставката на областния управител на София, както и спиране с демонтажа на ПСА”, заяви Цвета Рангелова от “Възраждане”.

Въпреки бойкота на “Възраждане”, НС започна своя пленарен ден.

Десислава Атанасова, председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС направи предложение депутатите да се изказват от място и това предложение бе прието.

На фона на изказването на Делян Добрев пък част от депутатите влязоха в ръкопашна схватка. Видимо сред най-изнервените бе Йордан Цонев от ДПС, който атакува депутатите от "Възраждане". В мелето се намеси и Делян Пеевски.

Всичко тръгна от желанието на опозиционерите да изключат колоните, за да не се чува звук. Това вбеси депутатите на ДПС, като първи скочиха Делян Пеевски и Йордан Цонев, за да свържат отново кабелите.

След петминутно напрежение все пак страстите се уталожиха, а от "Възраждане" поискаха прекратяване на заседанието. Макар и с надвикване, работата на депутатите си продължи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

181

Журналист

преди 4 месеца

Да го разпусне президента това поредно НС. Тези се мислят за много важни. Хората в България изобщо не се интересуват нито от техните решения, закони, промени и бюджети, нито пък от мненията им. Като пояснение, каква беше избирателната им активност на последните избори. При под 50 %, те са незаконно избарин. Така е в демократичните общества. Дори и в някой акционерни дружества, не се провеждат събрания, ако не присъстват поне 50 % от акционерите им, които са просто собственици.

180

Анонимен

преди 5 месеца

Вгъзpoжденец на снимка видиш пак му удари един шамар!

179

Анонимен

преди 5 месеца

До възрожденец не може всякакви национал ни предатели да се изказват от тригуната на народното събрание! ............... алоу Максуда, що не се запишеш на един опреснителен курс по български език?

fallback