Снимка: БГНЕС

Съдът е оправдал Слави Трифонов по делото за клевета, заведено от депутата от "Продължаваме промяната" Настимир Ананиев. Това твърди Ананиев, който през февруари заведе дело срещу лидера на ИТН и Тома Биков от ГЕРБ за твърденията им, с които го обвързват с криптобанката Nexo.

"По-рано тази година лицето Станислав Тодоров Трифонов, познат като Слави Трифонов изприказва един куп внушения за мен, свързани с фирма "Нексо", пише депутатът от ПП във фейсбук профила си.

"Разбира се, потърсих правата си в съда. Вчера разбрах, че Трифонов не бил виновен - чакам с интерес да прочета мотивите на съда. На мен съдът не ми разреши всички поискани експертизи, за да мога да се защитя - явно съдията не е имал нужда от тях", пише още Ананиев.

Според него много хора виждат чувство за несправедливост в българския съд.

Ето какво още пише Настимир Ананиев.

Но щом убиецът на пътя от Шумен миналата седмица получи условна присъда за "пътното убийство" на Светомира, което извърши със 103 км/час, какво ли остава за клеветниците.

В интервюто ми по БТВ в неделя казах, че българските граждани имат нужда да видят и почувстват, че в България има справедливост. Продължавам да вярвам в това и смятам да обжалвам решението на съда.

Без съдебна реформа няма как да върнем чувството за нормалност и да защитим гражданските си права адекватно, което всички заслужаваме.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase