Снимка БГНЕС

“От началото БСП беше против пращането БТР-ите към Украйна. Мотивите на президента почти напълно съвпадат с изказванията ни от трибуната”.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова относно наложеното вето от страна на президента Радев върху изпращането на БТР-и към Украйна, предаде БГНЕС.

Нинова коментира, че има липса на достатъчно информация, че няма доказателства, че техниката е с отпаднала необходимост и че това дарение е в ущърб на националната сигурност. “В зала ще подкрепим ветото”, подчерта още лидерът на БСП.

Още по темата

Президентът Румен Радев върна днес за ново обсъждане в парламента Закона за ратифициране на Споразумението, с което България предоставя безвъзмездно на Украйна бронирана транспортна техника. В мотивите към ветото е отбелязано, че народните представители не са били достатъчно запознати с конкретните параметри на дарението, което ги поставя в невъзможност обективно да преценят дали предоставяната техника е с отпаднала необходимост.

Отговор дойде от премиера акад. Николай Денков, председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски и председателя на 49-то НС Росен Желязков. Според тях ветото ще бъде преодоляно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase