Снимка: БГНЕС
fallback

Разбрахме се да започнем разговори за регламент, по който да се избират назначенията в регулаторите. Това заяви пред медиите Христо Иванов на съвместно изявление с Бойко Борисов и Асен Василев.

"Подкрепата ни за кабинета беше потвърдена - както за акад. Денков, така и за Мария Габриел", добави съпредседателят на ДБ. Той уточни, че са се разбрали управителят и подуправителят на НЗОК - Станимир Михайлов и Момчил Мавров да направят крачка назад и да подадат оставки. Иванов призна, че вчерашното гласуване за Мавров е създало проблеми.

"От самото начало се опитваме да не допускаме плаващи мнозинства. Мнозинството, което подкрепи кабинета "Денков-Габриел" трябва да има".

"Срещата, която направихме, реши няколко неща. Благодаря на Христо Иванов и Асен Василев", заяви Борисов.

"Няма да поискам оставката на Асен Василев, защото ми обясни, че за последния месец има 1 млрд. повече събрани. Доста неща си поговорихме за данъчните закони", коментира лидерът на ГЕРБ на въпрос за критиките към бюджета на Асен Василев и дали ще му поиска оставката.

"На път сме да изпълним бюджета с по-малък дефицит от заложения. Има подкрепа за бюджета", категоричен е финансовият министър Асен Василев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Браво

преди 6 месеца

Само така момчета!

6

Анонимен

преди 6 месеца

По-добре да се наредят на "влакче" - к0к0рч0 машинист!

5

Citizen

преди 6 месеца

Мухобойката работи-след всяка изцепка и ребчене Кратуняка три пъти се отрича от казаното прения ден.

fallback