Снимка: БГНЕС
fallback

ГЕРБ не са против бюджета на НЗОК, но имало две неща, които са смущаващи - забраната за откриването на нови болници и обществените поръчки за онколекарства, които отиват директно в НЗОК. Това стана ясно от думите на лидера на партията Бойко Борисов.

Той отсече, че министърът на здравеопазването трябва да носи политическа отговорност, но това не означава, че ГЕРБ иска оставката на министъра.

Oще по темата
"Въздържахме се, за да може в зала да питаме защо искат обществените поръчки да идат в НЗОК и защо забраняват нови клинични пътеки", коментира Борисов относно гласуването на депутатите от ГЕРБ в здравна комисия за бюджета в НЗОК.

Относно коментара на премиера Николай Денков, че заиграването с парите за здраве са опасни за здравето, лидерът на ГЕРБ отсече: „На премиера Денков мога да му кажа, че хората се изпотрошиха по заледените улици на София, така че рискът за здравето на хората беше там“.

Относно заявката на президента Румен Радев, че може да наложи вето върху държавния бюджет, Борисов посочи, че Конституцията дава право на президента да прецени какво да прави.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

103

Анонимен

преди 9 месеца

Боко-токвата дои 20 години София ама търси вината в кмет на 1 седмица.Но бъгарете глОпави сте виновни щото ако бяхте поне 1% мъже щяхте да го утепате тоя селянин крадлив с камъни.Между другото политиците наглеят защото вие и позволявате !!Убеден съм че и Ботев и Левски преди да издъхнат са осъзнали какъв мизерен народ са тръгнали да освобождават.

102

Анонимен

преди 9 месеца

Какво ще каже боко тиквата за къщата в Барселона, какво ще каже за липсата на асфалт по кривите магистрали,които строиха негови близки фирми, какво ще каже за двете каки, какво ще каже за покровителство на бизнесмени случая Леденика. Кой да пита и разследва като си назначават гл.прокурор. ДПС и Герб са хванали прокуратурата. Хвани прокуратурата и съда не е важе,щото до него не се пращат дела.

101

Анонимен

преди 9 месеца

Гешев сам призна за Барселонагейт,че има пране на пари, осемте джуджета. и правилно беше махнат,защото беше кукла на конци на Пеевски и Бойко, но сложиха другата марионетка Сарафов,който закри делото Барселонагейт.

fallback