Разбирам желанието на всички хора нещата да се решат бързо, но това значи наличните екипи да имат достатъчно време, за да отстранят всички стотици повреди по електрозахранването. Ситуацията е тежка почти в цялата страна, особено в североизточна България.

Над 100 човека са били освободени от снежни капани благодарение на различните институции.

В над 1000 население места все още нямаме подаване на ток. Това е нещо, което може да се предвиди, но не може да се предотврати в такъв срок. В момента ситуацията е тежка в почти цялата страна. Над 100 човека през тази нощ са били освободени от снежни капани.

Това заяви премиерът акад. Николай Денков. Министър-председателят свика извънредно съвещание в Министерския съвет във връзка с тежката зимна обстановка в страната и бедственото положение в няколко области.

“Продължават да се разлистват пътищата, но в някой области е по-трудно. В Шумен, Силистра, Разград ще продължи да бъде тежко в следващите часове”, добави Денков.

Той напомни, че преди 2 дни НИМХ в предупредил, че предстои влошаване на времето и комбинация от тежък, мокър сняг и ветрове. Денков посочи, че разбира желанието на всички хора нещата да се решат бързо, но в усложнената обстановка отнема повече време.

"Няма как да имаме чисти пътища докато не се подобри метеорологична обстановка", уточни той и заяви, че обстановката в София е измамна, тъй като на в останалите части на страната положението все още е тежко.

"Не знам как си представя господин Пеевски ролята на премиера. Аз го призовавам, ако иска, да излезе със снегорин, с лопата...", заяви Денков в отговор на думите на Делян Пеевски, че "сняг не се чисти онлайн".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase