Снимка: БГНЕС
fallback

Минималната пенсия ще се вдигне с малко над 60 лева, а средната за страната – със 100 лева. Това, означава, че ежемесечно пенсионерите в страната ще получават със 100 лв. повече, заяви министърът на труда и социалната политика Иванка Шалапатова пред Нова тв.

Тя подчерта, че политиката на кабинета е доходите да се увеличават.

„Без инвестиция в доходи, производителност на труда и компетенции, няма как да живеем в европейска страна и ще продължим да отчитаме нива на възнагражденията, които са по-ниски от съседните страни. Политиката, водена до този момент, е минималната работна заплата да бъде ниска, в България да привличаме международните инвеститори с нископлатена работна ръка. Това обаче не е политиката на настоящия кабинет”, увери Шалапатова.

Помощта за родителите на деца с увреждания ще бъде увеличена с 200 лева, като ще се разгърне и огромен набор от социални услуги за тези деца. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 5 месеца

Вместо да вдигат данъците на хората, трябваше да премахнат плоския данък и да върнат подоходното облагане.

15

Анонимен

преди 5 месеца

Какви пенсии ще увеличавате? След 7 месеца, на Марта у сряда. Тогава ротацията ще е у ГЕРБ, а те увеличение на пенсии не признават. Даже отрязахте Коледните добавки за най- бедните пенсионери. Позор!

14

Анонимен

преди 5 месеца

Нема нужда от увеличение, а да не се вдигат данъци и сметки за ток, газ и парно.

fallback