Снимка: БГНЕС
fallback

„До тази сутрин не беше ясно как ще се разбере сглобката и дали ще има комисия за разследване на полицейското насилие по време на протеста срещу БФС или не, защото тъжната истина е, че в парламентарната ни история най-добрият начин да заметеш под килима проблема е да създадеш парламентарна комисия за разследване и заради това ние в ИТН се чудехме дълго време защо ПП-ДБ и в частност Кирил Петков настояваха за създаването на такава комисия“, обяви в декларация от името на ПГ на ИТН Гроздан Караджов, след като тази сутрин депутатите решиха, че ще обсъдят създаването на временната комисия.

Според Караджов явно тази комисия ще бъде създадена специално заради министъра на вътрешните работи.

„Въпросът е как, кой и кога е кадрувал в МВР и дали последвалите изстъпления не са в резултат от това кадруване“, коментира той.

„Отговор на въпроса даде Кирил Петков, който влезе в пряк сблъсък с министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, който обвини Петков, че е оказвал натиск за назначения. На няколко пъти Петков попита Стоянов дали да се чували след 17 август и защо е тази дата? Дали, защото на 16 август беше убит менторът на Кирил Петков Алексей Петров и Петков дължи обяснение за онова задкулисие, което доведе до това порочно управление“, отсече депутатът от ИТН.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Реалист

преди 5 месеца

Аланкоолу,за теб Киро винаги ще дължи нещо. Кажи случайни депутато,какво дължи Борисов на държавата ни,вместо да си захранваш гадната злопаметност.

31

Алекс

преди 5 месеца

Безмислено е Про100то да дава обяснение.Пал ще излъже.

30

Анонимен

преди 5 месеца

Кравар

fallback