Снимка: БГНЕС

Борисов ме помоли да прекратя делото "БарселонаГейт". Това заявява в пост бившият главен прокурор Иван Гешев. Той е публикуван на страницата на политическия му проект - Платформа "Граждански Блок".

"Нали знаете какво е пощенски гълъб? Древните гърци са уведомявали градовете за имената на победителите в Олимпийските игри с помощта на гълъби, а римските армии са имали мобилни гълъбарници.  А знаете ли как политическото безсилие ги използва? Получих покана от Борисов чрез "пощенски гълъби" – депутати в Парламентарната група на ГЕРБ да прекратя "БарселонаГейт", пише Гешев.

Когато отказал последвали атентатът и отстраняването му. 

"По думите на министър Славов явно целта на политиците е главният прокурор да започне да се държи прилично. А не оглавяваната от него прокуратура да ги разследва. Това води до един извод - Политическите партии са изчерпани. Единственият начин гражданите да си върнат властта е чрез активното им участие в политическия процес.

Затова от "Граждански блок" поискахме отмяна на чл. 12, ал. 2 от Конституцията, който забранява на сдруженията да се ангажират с политика", пише още бившият главен прокурор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase