Снимка: БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска оставката на шефа на БФС Борислав Михайлов и на спортния министър Димитър Илиев заради погрома в София по време на протеста.

Според него и кметът на София Васил Терзиев носи вина на случилото се, защото бил разрешил на едно място да се съберат враждуващи от години агитки.

Още по темата
"Той разреши да се съберат футболни хулигани, агитки на протест, как ще събереш враждуващи от от години агитки на мирен протест и заради един Борислав Михайлов, ще си спестя думите, с които бих го нарекъл, в София се проля кръв", отсече лидерът на ГЕРБ.

Според него е било очаквано, че ще има проблеми между агитките.

"В следствие, на което тези провокации нямаше как да се подминат и чисто като полицай, понеже сме имали такива случаи, това са хората от полицията на първа линия и всяка събота и неделя се сблъскват с футболните хулигани, замеряни са с ракети, обстрелвани са и когато вкараш тези хора на едно място, резултатът е ясен предварително", каза Борисов.

"И когато София гори в 7,30 получавам имейл от Терзиев, че ме кани на среща, вместо да си гледа града, той ми пише имейл", възмути се той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase