Снимка: БГНЕС

"Аз за г-н Бонев няма да гласувам. Няма да гласувам и за друг представител на "Продължаваме промяната – Демократична България" и "Спаси София". Това каза общинският съветник и загубила балотажа за кмет на София Ваня Григорва.

Григорова обясни причините, поради които няма да подкрепи нито един кандидат от ПП-ДБ-СС, който да оглави местния парламента, така: "Първо, това, че те направиха всичко възможно да затворят разговора, да прокарват манипулативни твърдения срещу мен, с което не допуснаха политически разговор по същество. Нямаше сблъсък на идеи. Избягаха от дебат, който трябваше да се случи в обществената телевизия и една частна такава, поради което аз не виждам никаква причина да подкрепят тяхна кандидатура за председател на СОС".

Според нея е правилно да седнат всички на една маса и да изговорят своите приоритети, но не като се изпращат покани към организации, които нямат нищо общо с тези, които са се явили на изборите.

"Ще гласувам, разбира се, за някой кандидат за председател на СОС, за който реша аз", заключи Григорова в съдебния коридор на Софийски административен съд, който заседава днес по същество по жалбата ѝ срещу решението на Столичната общинска избирателна комисия, с което за избран за кмет е обявен Васил Терзиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase