Снимка: БГНЕС

"Като говорим за оставки, аз не гледам футбол, но големият ми син е запален фен. Дори 10-годишното ми дете е разочаровано от това, което се случва в българския футбол. Категорично Борислав Михайлов трябва да си подаде оставката, трябваше да я подаде много отдавна не само заради последните скандали, но заради нивото, до което докара българския футбол", това коментира депутатът от "Продължаваме промяната" Явор Божанков пред БНТ.

"От "Възраждане" претърпяха абсолютна катастрофа на изборите. Мотивите за вота на недоверие са абсолютно предизборни, общи приказки. В едно изречение казват, че българската армия се лишава от отбранителни способности, а в следващо, че огромни инвестиции се правят в такива способности", коментира той вота на недоверие срещу кабинета, който ще се гласува днес.

По думите му е съвсем логично "Възраждане" и БСП да не харесват сегашното управление.

"Точно, защото те са алтернативата, управлението е безалтернативно. Няма как да си представим, че те идват на власт. "Възраждане" вадят България от ЕС или пък БСП с 20 души поемат управлението на страна в Народното събрание. Абсурд е това", категоричен бе Божанков.

"ИТН твърдяха, че някой им бил откраднал изборите заради машините. На тези избори успяха да отменят машините с други партии и видяха къде стоят на хартия. ДПС имат избор, постигнаха не лоши резултати. Те са заявили две неща - ясно е, че не искат и нямат министри, но подкрепят ключови приоритети за държавата и това е добре, защото няма как да проведем конституционната реформа без мнозинство", коментира още той.

Божанков каза, че ДПС не участват в управлението.

"Никой не може да спре Делян Пеевски да съобщава пръв новините. Какво предлагате, да го чакаме на летящ старт в кулоарите, за да ги съобщим преди него?", пошегува се той.

"Те са заявили тяхната подкрепа по линия Шенген и еврозоната не от вчера. Чест им прави, че в много труден избор те подкрепиха декларацията срещу "Хамас", каза още депутатът от ПП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase