Снимка БГНЕС, архив

"На днешното заседание на Комисията за младежта и спорта в Народното събрание се реши по мое предложение идната седмица да привикаме президента на БФС – Борислав Михайлов и представители на МВР".

Това обяви заместник-председателката на ДСБ, депутатката Кристина Петкова  на профила си във Фейсбук.

В своя пост Петкова заявява, че искат да получат отговори на въпросите: Какви са причините за създадената ситуация с мача България – Унгария? Чия е била препоръката да се играе на друго място при затворени врата и без фенове?

Още по темата

Причина за това е скандалът около мача България - Унгария. Първоначално УЕФА препоръча двубоят да бъде изместен извън София и да остане без публика заради писмо от БФС и СДВР. Според полицията се готвели протести и били възможни ексцесии, което принуди централата да обяви за домакин все още строящия се стадион "Христо Ботев" в Пловдив. Кметът на града, както и строителят на съоръжението обаче категорично отказаха двубоят да се проведе там заради продължаващите строително-монтажни дейности по козирката. Заради тях не може да се осигури безопасността на присъстващите на и около стадиона.

Самият президент на БФС Борислав Михайлов заплаши, че ако мачът не се проведе, УЕФА ще ни изключи и последиците биха били много сериозни за целия ни клубен футбол. От футболния съюз потърсиха и като пожарен вариант "Арена Арда" в Кърджали. Кметът Ерол Мюмюн прие радушно идеята, но постави условие на трибуните да бъдат допуснати зрители. Оказа се, че освен това Кърджали не изпълнява условие на УЕФА градът да е разположен на до 90 километра от действащо летище.

Така, след близо 2 седмици перипетии и неясноти, в крайна сметка европейската футболна квалификация между България и Унгария ще се играе в четвъртък на Националния стадион "Васил Левски", какъвто бе и първоначалният план.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase