fallback

Почетният председател Ахмед Доган официално се връща и поема оперативното ръководство на ДПС до февруари, когато трябва да бъде избран нов лидер на партията. Това се налага заради подадената от Мустафа Карадайъ оставка.  

"Случващото се в ДПС е нещо нормално. Става смяна на играчите. Заминава си стилът Карадайъ, идва този на Пеевски", обясни пред БНР Орхан Исмаилов, председател на партия "Свобода и достойнство".

Oще по темата
Господин Карадайъ не се вписва в окръжността, посочи Исмаилов.

"Трябва да има промяна в играта, за да се затвърди сглобката. В момента господин Пеевски е фактор. Той горе-долу диктува дневния ред на правителството", каза Исмаилов.

Не може да се твърди обаче, че Пеевски става по-влиятелен от Ахмед Доган, смята председателят на партия "Свобода и достойнство".

"Карадайъ направи достоен ход, тъй като сам си подаде оставката. Имаше един председател, който беше изключен. Но е ясно, че не е по негово желание. Когато почетният председател на ДПС се обърне към някого с "драги“, този човек трябва да си погледне часовника дали се ориентира правилно във времето и пространството", каза Исмаилов.

Симпатизантите е хубаво да знаят по какъв начин стават нещата, смята той. "Карадайъ е закърмен с ДПС. Той е от младежкото движение. Заминава си обаче по един недостоен начин".

Председателят на партия "Свобода и достойнство" не смята, че Карадайъ ще се опита да направи нова партия. "Никой няма интерес да се откъсне електорат от ДПС. Движението много добре обслужва управляващите".

Пеевски като премиер в тази сглобка е съвсем подходящ, смята още Исмаилов. "Той бързо взима решения и е адекватен. Готов е за това отдавна. Въпросът е как да се реализира. В политиката няма невъзможни неща".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

49

Не се лъжете,

преди 5 месеца

...без тандема Радев-Мадуро/Алла-балата с президента/, никой не може да управлява България!

48

Читател

преди 5 месеца

Започна да мирише на лой по етажите на "Дондуков"-1.Държавата ни заприлича на огромна нива,обработвана от арендатори,които бяха,са и ще бъдат клиенти на прокуратурата у нас,колкото я има.Институциите заприличаха на огромни перални,бани с теляци,които обработват клиенти и ги изкарват чисти,като дупето на току що изкъпано бебе.

47

Анонимен

преди 5 месеца

Е много ясно че турчин ще се кефи на най корумпирания човек в страната. То това им е в кръвта

fallback