Снимка: БГНЕС

Реалните мотиви за искането на оставката на председателя на ДАНС Пламен Тончев са известни отдавна и те стоят в онзи запис. Една власт е силна със спазване на закона, а не с позиционирането си над него. Това заяви президентът Румен Радев.

Внимателно слушах премиера Денков в петък. В закона за ДАНС ясно са посочени основанията за освобождаване на председателя на ДАНС и сред тях не фигурира липса на доверие от страна на премиера, подчерта Радев.

По логиката на министър-председателя правителството трябва да си подаде веднага оставката, защото огромно мнозинство от българите им нямат доверие. Те са се стиснали здраво един за друг, каза Радев.

Ще се запозная с представените мотиви от премиера, не мисля, че трябва да се използват изборите като сценарий за нова поредна атака. От мотивите, които представи премиерът в петък оставя впечатление,че оставката на Тончев се иска, защото е спазил закона, а не защото е нарушил закона. Правителството и премиерът трябва да насочат вниманието си към действията на зам.-министъра на електронното управление, откъдето всъщност тръгва саботажът, добави Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase