Снимка: БГНЕС

Съпредседателят на "Продължаваме промяната - Демократична България" Кирил Петков отрече да е заплашвал министъра на електронното управление Александър Йоловски. В интервю за "Дневник" той заяви, че това никога не се е случвало и не е разпитван по казуса, след което определи обвиненията по негов адрес като "плоска инсинуация и опит за отвличане на вниманието".

По повод предстоящия балотаж на местните избори тази неделя Петков заяви, че очаква подкрепа от ГЕРБ за издигнатите за кметове на "Продължаваме промяната - Демократична България", които са срещу кандидати на други формации.

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" категорично отрече да е оказвал натиск върху министъра на електронното управление Александър Йоловски за обществени поръчки в размер на 600 млн. лв. "Никога не съм говорил с този министър за никакви суми, никакви поръчки, нямам идея защо е със засилена охрана", отговори Петков по повод информацията, че Йоловски и семейството му са получили засилена охрана през последните дни.

От няколко дни министърът на електронното управление Александър Йоловски е със засилена охрана от НСО, а на семейството му е назначена охрана от ГД "Жандармерия, специални операции и борба с тероризма".

Твърди се, че тя е назначена по искане на министъра, след като той е бил разпитан в антикорупционната комисия, където е дал показания за изнудване и отправени заплахи към него и семейството му, свързани с възлагането на обществени поръчки в областта на електронното управление за стотици милиони левове.

Според информация, изнесена в петък (27 октомври, ден преди деня за размисъл) от председателите на парламентарните групи на ГЕРБ Десислава Атанасова и на "Има такъв народ" Тошко Йорданов натискът е бил оказван от Кирил Петков и депутата от "Демократична България" Божидар Божанов. Божанов вече отрече обвиненията и обяви информацията за фалшива. Според Петков обвиненията към него пък са "плоска инсинуация".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase