Снимка: БГНЕС
fallback

Министерският съвет на Република България прие Решение за предоставяне на безвъзмездна хуманитарна помощ на Либия, съобщават от правителствената пресслужба.

Във връзка с поискана от правителството на Либия безвъзмездна хуманитарна помощ, по линия на Механизма за гражданска защита на ЕС на страната се предоставя хуманитарна помощ от Българския Червен кръст, на обща стойност 63 590 лв. (вълнени одеяла - 1000 броя; спални комплекти (чаршаф, горен, долен, калъфка) - 1000 броя; възглавници - 1000 броя; матраци - 100 броя; предпазни маски - 9000 броя).

Помощта се предоставя за преодоляване на последиците от тежките наводнения на територията на Либия, причинени от бурята "Даниел" и довели до срутване на язовирите в град Дерна и многобройни жертви и ранени.

Транспортирането на хуманитарната помощ се осъществява със съдействието на транспортен брокер на Европейската комисия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Пффф,

преди 6 месеца

забравихте ли за медицинските сестри?!? Едва успяха да се спасят от режима на ма33ния чаршаф!!! Що все така наведени и с разтворени задни бузки и винаги готови са наштЕ родни марионетки на Посолството?!? Безгръбначни ли са,мекотели ли са,планктон ли са... Веднъж поне помислете за тоя народ,който изчезва и емигрира,в търсене на спасение от управлението на пребоядисаните метастазите на БКП!!! Що за пр0дажна сбирщайн коалиция си избрахте,българи?!?

11

сем

преди 6 месеца

Кога светът реши,че мюсюлманите са бели и пухкави,не могат да бъдат критикувани за нищо,не могат да бъдат принуждавани да работят,на тях трябва само да им се дава,покровителства,и помага!Ислямът се превърна в знаме на насилието към друга вяра!Как -с какво име те ни наричат-НЕВЕРНИЦИ.Е,защо трябва да поддържаме хора,със средновековно мислене?

10

аноним

преди 6 месеца

През 2021г Газа получи дарения и пари за 1.18млрда долара,през 2022 от различни държави и организации-други над 1.17млрда.КЪДЕ СА ТЕЗИ ПАРИ???Къде са построените болници,училища,обработваеми ниви,фабрики.Къде са създадените работни места?Няма нито едно от тези изброени,защото те бяха похарчени за тунели,ракети,мини-за унищожаване на човешки животи!!!И сега-защо?-След време да не се питаме-КЪДЕ СА НАШИТЕ ПАРИ!!!!!

fallback