Снимка БГНЕС

БСП не е събрала достатъчно подписи за вот на недоверие срещу кабинета на Николай Денков. Това съобщи заместник-председателят на ПГ на левицата Атанас Зафиров във връзка с подготвяния втори вот на недоверие, след като гласуваният на 13 октомври вот, внесен от опозицията, не успя да събори кабинета, информира БНР.

"Обявеният от БСП вот на недоверие за провал на правителството в областта националната сигурност и отбрана предизвика широк обществен интерес. Още с анонсирането на нашето намерение получихме уверение от “Възраждане” и "Има такъв народ", че ще получим подкрепа, след като подготвим и обсъдим мотивите към него. След като разписахме тези мотиви, ИТН веднага и коректно дадоха техните забележки, които бяха нанесени в окончателния вариант на мотивите, получихме и такива от “Възраждане”.

Приехме окончателен текст, изпратен и одобрен и от двете политически сили. ИТН са съгласни веднага да внесем мотивите и да инициираме такъв вот, но от “Възраждане” получихме отказ с мотиви, че по време на кампания не бива да се прави такъв вот," заяви Зафиров на брифнг в централата на партията.

“Само нашите подписи и тези на ИТН не са достатъчни да внесем такъв вот”, добави Зафиров и посочи, че те продължават да събират подписи.

Още по темата
Според Зафиров “Възраждане” отказват да дадат нужния брой депутати за реализиране на вот на недоверие и това поставя въпрос защо в предизборна кампания се е провел вот на недоверие заради провал в сфера енергетика, а сега втори не се провежда.

Депутатът коментира, че въпреки гръмко обявените обещания, в условията на една засилваща се геополитическа нестабилност и припламващи ежедневно конфликти в различни части на света, рисковете пред страната растат.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase