Снимка: БГНЕС

ПГ на ДПС ще подкрепи предложението на ГЕРБ за прекратяване на дерогацията за преработка на руски петрол на “Лукойл Нефтохим Бургас”, защото това е въпрос от стратегическо значение за България и българските граждани.

Работата на рафинерията остава непрозрачна, продължава да се стреми към запазване на монополното си положение на българския пазар, което се отразява негативно върху хората и бизнесите и не изпълнява ангажиментите си към бюджета на страната, с което ощетява фиска.

Още по темата

Очакваме от компетентните лица да предприемат необходимите действия за бързо установяване на фактите и обстоятелствата, свързани с рафинерията и дейността й.

Още в понеделник ще изискаме доклади от шефовете на митниците и НАП, с които да информират Парламента какво се случва в “Лукойл” - заобикалят ли се санкциите, плащат ли си данъците. Остават открити въпросите за назначаването на особен представител и как държавата си изпълнява правата като държател на златната акция, чрез своя представител в Надзорния съвет на “Лукойл”.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase