Снимка: БГНЕС
fallback

Има интерес, а не преговори за продажбата на рафинерията "Лукойл Нефтохим Бургас".

Това уточни премиерът Николай Денков на въпрос дали има разминаване в информацията за евентуалната продажба на "Лукойл", след като регистрираното в Швейцария търговско подразделение "Литаско" обяви, че не е получило оферта и не води преговори за рафинерията:

"Не става дума за разминаване в информацията. Казах, че има интерес и действително има интерес. Аз самият съм виждал, че има интерес в разговори с различни компании. Централата "Литаско", каза: не се водят преговори. Това са два различни етапа. Както те са обяснили, за да се водят преговори, трябва да има изпратено официално писмо. С това официално писмо да се влезе в процедура. Воденето на преговори е една сравнително тежка процедура, която вероятно още не е стартирала, но че има интерес - има интерес".

Oще по темата
Не сме получавали предложения за продажба на рафинерията в Бургас и не водим никакви преговори по въпроса. Това се казва в позиция на “Литаско” - дъщерната компания на “Лукойл”, която е собственик на завода в Бургас.

Така от компанията отговориха на интервюто на финансовия министър Асен Василев пред “Файненшъл таймс”. Пред изданието той казва, че правителството имало индикации, че “Лукойл” е започнал процедура по продажба на рафинерията в Бургас и дори имало вече проявен интерес от кандидат-купувачи.

От "Литаско" обаче казват, че не са назначавали публична или частна организация да търси потенциални купувачи или да води преговори за продажба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

43

Анонимен

преди 6 месеца

Какъв интерес като те въобще дали са пуснали обява от туй,че държавното участие е сведено условно на няколко процента от пакета на държащите собственост в Нефтохима и зад тях кредиторите им заложили на тях за собственици и собственост за която те имат думата какъв ще решат за интереса и концесията щото за туй време от концесиониран е приватизиран напълно в замяна дължими държавни данъци и такси за изразено в договорни отношения държавно участие с/у дяловете в пакета за собственост в моментите.

42

Анонимен

преди 6 месеца

Тая некомпетентна и корумпирана *** ще погуби и последното останало то българската икономика. После кирчо и кокорчо ще оглозгат каквото е останало за да скътат за острова. Възраждане ми се струват единствените за които може да се гласува в момента.

41

Анонимен

преди 6 месеца

Я се разкарай тънкогласий.. Служебен премиер на Посолството. Никой не те е идбирал службогонецо.

fallback