Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"ПП и ДБ предадоха избирателите си, предадоха всички, които искаха промяна. Със стотици хора сме стояли по площадите. Ние от БСП години наред искаме промяна на модела ГЕРБ, но енергията на площадите, енергията на хората отиде напразно. ГЕРБ също предадоха своите избиратели  - те щяха да се борят ПП никога да не се върнат на власт – уви, прегърнаха се. И вие виждате, че единствената спойка между тези две партии са интереси, власт, пари, постове.Виждате караници кои фирми от кой списък да вземат парите от ПВУ, кое лоби да овладее службите, за да ги ползва за партийни и лични цели”, посочи лидерът на българските социалисти Корнелия Нинова в Банско, цитирана от пресцентъра на БСП.

Нинова бе категорична, заявявайки предателствата, извършени от управляващите спрямо българските граждани.

„Продажбата на двата ядрени реактора на АЕЦ „Белене” е предателство спрямо български национален интерес. То бе направено във време, в което Европа възражда ядрената енергия като зелена енергия.  Във Франция започват изграждането на 14 нови ядрени централи – нашите продават”, посочи лидерът на БСП.

„Предадоха въглищните централи – ще ги затворят, дали сега, дали след 3 години, ще ги затворят. В момент когато Германия отваря старите затворени въглищни централи, защото, казват, че не могат да се справят през зимата без ток”, продължи Корнелия Нинова.

На следващото място тя посочи предателството, извършено от „сглобката” спрямо българските земеделски производители. „Предадоха земеделието, когато казаха, че вдигат забраната за внос от Украйна и убиха редица малки и дребни земеделски  производители. В момента намаляват помощите за хора, които отглеждат животни – тези с до 150 животни ще взимат по-малко субсидия отколкото досега, а тези с над 150 животни ще взимат повече. Стимулират се големите – убиват се малките”, заяви Нинова.

Тя  посочи два огромни проблема, които чакат всички български граждани заради войната в Израел. По тях  управляващите мълчат: „Гигантска миграционна вълна и повишаване на цените на петрола и горивата, а оттам и на стоките, на всичко. Всеки български дом ще го усети. От 2 дни петролът тръгна нагоре с 5 %. Прогнозите са, че ще стигне много повече.  Инфлацията ни е 8 % и тя ще расте.

Ние смятаме, че трябва да се прегледа държавният резерв, да се види с какви запаси разполагаме, за колко време има горива, лекарства, храни. Не искам да ви плаша излишно, просто сме обективни и виждаме, че тези опасности вече се отчитат в цял свят”, посочи лидерът на БСП.

Корнелия Нинова добави притеснителния факт, че на фона на тези проблеми, управляващите предвиждат вдигане на данъци и замразяване на социални разходи, защото се очертава сериозна финансова дупка в бюджета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase