Снимка: БГНЕС
fallback

Ескалацията на военните действия съдържа огромен потенциал от глобална дестабилизация и невиждана по мащабите си хуманитарна криза. Своевременната реакция на ООН и на цялата международна общност, за да има деескалация, е много важна". Това каза пред журналисти президентът Румен Радев относно конфликта „Хамас“ – Израел.

Oще по темата
“Очакваме двете страни да проявят разум, сдържаност, за да се избегне следваща ескалация, която да доведе до трудно обратими последици”, каза още Радев.

Според Радев и сега има военнослужещи по нашата граница с Турция, като при нужда ще бъдат изпратени още. На въпроса дали евентуалната бежанска вълна ще попречи на влизането ни в Шенген Радев припомни, че е трябвало да влезем на 1-ви октомври. “Затова очаквам много по-активни действия от страна на кабинета по взаимодействието с нашите партньори”, каза президентът.

Той подчерта, че е необходимо технологично обновяване на службите за сигурност, на Гранична полиция, на Въоръжените сили, но най-вече се нуждаем от концептуално обновяване. “Това са нови форми, нови способи за водене на военни действия, изобщо нова организация на структурата за сигурност”, отбеляза държавният глава.

Държавният глава участва в тържествената церемония по присвояване на първо офицерско звание на курсантите от специализация „Медицинско осигуряване на въоръжените сили“ от випуск 2023 – „Васил Левски“ на Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ във Военномедицинската академия днес.
(БТА, БГНЕС)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

91

Анонимен

преди 6 месеца

Радев не вижда ли хуманитарната катастрофа която причини Русия в Украйна Сляп ли е.Глух ли е .Туп ли е.... На ай не...Комунист е...

90

Анонимен

преди 6 месеца

До 93:Вземи измисли нещо друго....Точно,защото не е продажен ви бърка в здравенцето.И не е на руска служба ,а на българска.Обаче вие същите халюцинирахте,че зърнарите и миньорите били руснаци та какво остава за президента,който е избран от българи хаха.Смешни сте.На български граждани,които защитават България им викате руснаци.По тази логика руснаците значи са загрижени страшно много за българските интереси така ли?Спирайте дрогата!

89

Анонимен

преди 6 месеца

Защо ли не съм чул този да казва нещо същественно откакто е президент?

fallback