Снимка: БГНЕС
fallback

Правителственият "Еърбъс", с който се евакуират българите, пожелали да напуснат Израел, кацна на летището в София.

По предварителна информация на борда са около 90 наши сънародници. С тях е и министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков.

Oще по темата
Те бяха посрещнати от председателя на Народното събрание Росен Желязков, заместник-председателите на Народното събрание Филиз Хюсменова и Никола Минчев, и вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел.

Самолетът излетя от София към Тел Авив в 6.00 часа тази сутрин, веднага след като бе получено разрешение от израелските власти.

На борда му се качиха над 90 наши сънародници. Сред тях са 56 пътници, които прекараха нощта на летище Бен Гурион, след като нискотарифна авиокомпания отмени полета си заради нападението на "Хамас". Другите пътници са също български туристи, поискали да бъдат евакуирани от Израел.

По-рано днес от правителствената пресслужба съобщиха, че премиерът акад. Николай Денков свиква заседание на Националния контратерористичен център в 18:00 ч. в Министерския съвет. Причината е нападението на движението "Хамас" над Израел.

Както е известно, движението "Хамас" предприе в събота атака срещу Израел, като боевете продължават и днес.

Според официалните данни от Израел над 600 души са загинали от израелска страна във войната между Израел и Хамас.

От началото на военната си офанзива в Израел Хамас е взел над 100 души в плен, се казва още в изявление на израелското правителство.

Ранените са над 2000, както от тях 200 са в критично състояние.

Вижте още във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

49

Анонимен

преди 7 месеца

Русия отстъпва в Южна Украйна и помоли арабите да открият втори фронт, за да не се провали съвсем. Руският Черноморски флот избяга в Новоросийск.

48

Емилия

преди 7 месеца

Браво за акцията на правителството! Но има горчив привкус: ТОЙ се възмущава, ТОЙ аперила, ТОЙ благодари! А е (уж) просто депутат.

47

Анонимен

преди 7 месеца

Дано не думнат Еърбъса, че другите са олети са ни на чертежи!

fallback