Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Партиите да не злоупотребяват със страховете на енергетиците и миньорите в кампанията си за местни избори. За това призовава премиерът акад. Николай Денков, който днес е разговарял на тази тема и с политически лидери. Той се обяви против разпространяваната дезинформация, даването на неизпълними обещания и умишленото ескалиране на напрежението.

Oще по темата
Министър-председателят очаква представителите на протестиращите днес в 16 ч. в Министерския съвет, за да започнат обсъждането на конкретните стъпки за енергиен преход във въглищните региони. То ще продължи до края на ноември т.г.

Териториалните планове за Стара Загора, Перник и Кюстендил бяха изпратени на Европейската комисия вчера - в последния възможен срок. Това беше необходимо, за да получи България няколко милиарда лева от ЕС, с които ще се гарантират работни места за хората в трите региона след затварянето на мощностите през 2038 г.

Финалните версии на плановете трябва да бъдат одобрени от ЕК и страните членки на ЕС до края на годината, се казва в съобщението на правителствената информационна служба.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

94

Анонимен

преди 7 месеца

На тези които пишат против миньорите им пожелавам да останат като тях без работа, щото точно това ще се случи, да, не веднага но съвсем скоро, а тези милиарди които ще се дадат за развитието на тези региони ще се усвоят хуууубавичко то техни хора, и въобще няма да се открият толкова много работни места колкото ще се изгубят!

93

Анонимен

преди 7 месеца

Няма страшно, нашите хора ще вземат едни пари а вие 2038 ще сте издухали супата!

92

Спеца

преди 7 месеца

Какви страхове господине?Та Вие и Вашите предшественици като Борисов насадихте народа на пачи запъртъци!Но който сее ветрове ще жъне бури!Толкова сте безотговорни и неориентирани!

fallback