Тежки сблъсъци ще наблюдаваме на местните избори през октомври - това показват номинациите на основните партии.

"То всичко е стратегия, дали е пиар, или управленска стратегия от страна на лидерите на партиите, е друг въпрос. Всеки действаше спрямо това, което мислеше, че ще му доведе най-големи дивиденти. Борисов за пореден път действа малко шоково и с този шок цели да забравим всички негативи, че ГЕРБ управлява толкова години и да се концентрираме върху друга тема, която не е свързана толкова пряко свързана върху резултата от свършената работа", коментира пиарът Пепи Димитрова в студиото на Bulgaria ON AIR.

По нейни думи от ГЕРБ са се справили добре стратегически.

Още по темата
"Привлякоха вниманието към едни малко по-странични теми - най-вече към личността на кандидата, защото това беше ключово при толкова кратка кампания. Прави впечатление, че разговорът не е политически почти в нито един град, защото кандидатите не са класически политически фигури. За мен това е стратегия, но не в сферата на пиара, а изцяло в политическия спектър в партийните решения, спрямо такива, каквито са", каза още тя.

Психологът доц. Николай Димитров заяви пред Bulgaria ON AIR, че тези избори са много странни. "При местен вот е много важно как ще се привлече и с какво ще се привлече избирателят. В момента тези местни избори ги гледат като лакомост дали ще издържи "сглобката". Странно е, излиза се извън кампаниите за местен вот. Те са много целенасочени с ясни послания, свързани понякога с битови проблеми. Сега в момента виждаме, че фокусът е върху кандидатите в София, не толкова в другите градове и то с идеята да видим кой ще излезе, кого ще излъчат, кой ще отиде на балотаж", посочи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase