Снимка: БГНЕС

Премиерът акад. Николай Денков заяви, че е допусната "неволна грешка" след като от ГЕРБ-СДС алармираха, че се раздават милиарди на странни фирми. От ИТН обаче не вярват в "неволните грешки" и смятам, че това е злоупотреба.

"Това твърдение е едно от най-нелепите твърдения в политическия живот. Вчера знаете какъв скандал стана с остра реакция на Делян Добрев, че това е огромна злоупотреба с българите и държавата. Тези милиарди пари са наши, те са на българите. Нелепо е, ако някой повярва, че тази грешка ще бъде поправена. Можеха да измислят по-логично обяснение, ако въобще можеха да мислят", каза Филип Станев от ИТН в студиото на "Денят ON AIR".

Според него реакцията на ГЕРБ-СДС е странна и твърде мека. Той заяви, че ако "ще си играят на добро и лошо ченге, нека го правят, когато си обсъждат некоалиционните съвети, а не пред обществото, защото това не е игра".

По темата за контрола на еврофондовете гостът сподели, че това на думи звучи добре, но на практика изглежда съмнително. Той допусна хипотезата, че по-скоро тази комисия ще се опитва да контролира финансовите потоци, така че да няма извънредни брифинги. Станев беше категоричен, че ще подкрепят справедливото гражданско недоволство в Стара Загора.

"Видяхте какво се случи на посещението на зам.-министъра на региона. Те го изгониха. Той имаше дързостта да се обърне към тях с думите "колеги". За тези хора това е въпрос на оцеляване, а правителството не прави нищо. Управляващите се опитват да хвърлят прах в очите на тези, които недоволстват", коментира той в ефира на Bulgaria ON AIR.

Гостът отвори и една скоба за конституционните промени и изрази мнение, че се предлагат абсолютни безумия.

"Конституционният съд няма как да допусне тези гаври с Конституцията. Това е толкова безумно, не е нужно да си специалист, за да го забележиш", категоричен бе Филип Станев.

В края на разговора се засегна и още една важна тема. Изпращането на ракетите С-300 на Украйна.

"Пак ще стигнем до това словосъчетания "Национално предателство". Когато ние като държава ставаме част от тази война, поставяме България в национална опасност", заяви гостът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase