Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Парламентът да продължи обсъждането на второ четене на законопроекта за противодействие на корупцията, предвижда проектопрограмата на Народното събрание за следващите два пленарни дни.

Антикорупционният закон е трета точка в предложения дневен ред, а преди това се предвижда депутатите да обсъдят на първо четене промени в Закона за управление на отпадъците и в Закона за насърчаване на инвестициите.

Вчера  депутатите започнаха разглеждането на второ четене на законопроекта на противодействие на корупцията. Спор предизвикаха предложенията на Стою Стоев от "Продължаваме промяната-Демократична България" членовете на бъдещия антикорупционен орган да се избират от Народното събрание с мнозинство от две трети, както и номинационната комисия да изготвя подробен доклад и „препоръчително класиране на кандидатите".

Проектопрограмата предвижда в четвъртък депутатите да обсъдят на второ четене промени в Закона за мерките срещу изпирането на пари. В предложения дневен ред е още първото четене на изменения в Закона за българското гражданство, в Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, в Закона за управление на агрохранителната верига и в Закона за предучилишното и училищното образование. Проектопрограмата на парламента за 20-и и 21 септември предвижда депутатите да разгледат на първо четене и законопроект за българския език./БТА, Теодора Цанева/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase