Снимка: БГНЕС
fallback

Николай Денков съзря умишлена конфронтация от зърнопроизводителите, които готвят протест следващата седмица. Те са отказали среща с премиера.

"Те не търсят решение, търсят конфронтация", посочи премиерът пред БНТ.

Според него много внимателно трябва да се погледнат икономическите аргументи и там, където действително има проблеми, там държавата трябва да насочи своята помощ.

По въпросът с падането на забраната за внос на украинско зърно, премиерът посочи, че това решение е правилното.

"Бяха спрени четири зърнени култури в предишния период. България никога не е имала проблем с три от тях, ние имаме проблем единствено със слънчогледовите зърна и с нерафинираното олио. Затова през цялото време нашият подход беше, че трябва да видим какъв е проблемът на България, на тези производители, които специфично са засегнати и да защитаваме тях. Това, което виждаме в дискусията е подмяната на истинския проблем с някакви общи искания, които са много далече от действителността", коментира премиерът.

По негови думи отмяната на забраната засяга всички хора, а от този въпрос зависи каква ще бъде цената на храната.

Премиерът загатна за саботаж от страна на службите.

"Аз работя много добре с някои от службите, но както много пъти съм казвал, има какво да се желае. Както с антикорупцията, така и с чуждото влияние", каза той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

305

ОСТАВКА!

преди 8 месеца

Пл ъх Невдянков вън!

304

Анонимен

преди 8 месеца

Ако ще взимаме акъл от поляци словаци и унгарци значи нещо определено не ни е наред..

303

Анонимен

преди 8 месеца

До европеецИскаш да кажеш, че като вкараме малко украинско зърно в микса и българските производители ще спрат да произвеждат хляб въобще ли? Не да е абсурдно, а просто нереално!

fallback